Polaire

© POLAIR

Polaire este un „label“ care s-a născut în 2014, având ca premisă cristalizarea unei direcții în designul actual, pe care-l experimentăm, în artefacte (bijuterii, ochelari și pantofi) care sunt menite să accesorizeze și să sublinieze apartenența la o anumită nișă. Dacă am fi puși să ne descriem mediul care ne caracterizează modul de gândire și atitudinea noastră, am răspunde doar printr-un link: theklob.tumblr.com

Labelul nostru este o simbioză a trei entități, prieteni (Anna-Maria Pankiewicz, Daniel Reist și Horațiu Vâlcu), al căror background își are rădăcinile în artă, arhitectură, economie și modă. Simbioza creează un think tank unde sunt incubate contribuțiile creative ale fiecărui membru al echipei, idei care apoi devin obiecte fizice.

Accentul principal este pus pe utilizarea programelor de modelare 3D ca interfață sau ca generator al unei estetici caracteristice care, apoi, să fie translatate în obiecte palpabile folosind metode complexe de fabricație (routare CNC, printare 3D, laser).

Momentul de început a fost marcat de colaborarea dintre Polaire și Eva Poleschinski în cadrul Mercedes-Benz Fashion Week Berlin, în 2014, unde au fost prezentate primele prototipuri ale pantofilor și ochelarilor, iar feedback-ul a fost foarte bun (ex. apariții în „Elle” și „Financial Times”).

Au urmat alte două colaborări cu Dawid Tomaszewski și Anouk Wipprecht, iar cu cea din urmă colaborăm în continuare în proiectul Open source dress.

Polaire este stabilit în Viena, unde există un climat foarte prietenos cu privire la susținerea financiară venită din partea autorităților. Până acum am beneficiat de două burse a 25.000 euro și, respectiv, 45.000 euro din partea agențiilor Departure și AWS Kreativwirtschaft.